Vergroot uw organisch verkeer

jumpstory-download20200529-162014

Het gemiddelde bedrijf besteedt ongeveer 1 procent van zijn totale inkomsten aan advertenties. Als uw bedrijf €1 miljoen per jaar binnenhaalt, geeft u mogelijk €10.000 uit aan advertenties.


Hoewel dat een klein percentage lijkt, klopt het. Sommige branches, zoals de detailhandel, geven aanzienlijk meer uit aan advertenties.


Het aantrekken van organisch verkeer via SEO is echter gratis. Je moet betalen om de inhoud te ontwikkelen en te promoten, maar dat is lang niet zo duur als betalen per klik.


Wanneer u het sluitingspercentage vergelijkt tussen zoekers die via organische zoekresultaten op uw site terechtkomen en degenen die via betaalde advertenties komen, zijn de resultaten illustratief. Organisch zoeken sluit met bijna 15 procent, terwijl betaald zoeken op minder dan 2 procent sluit.


Investeer uw tijd en, indien nodig, geld in het vergroten van uw organische verkeer. Het kan langer duren, maar de resultaten duren langer en resulteren in meer conversies.

Profiteer van bestaand verkeer

Wanneer mensen uw website bezoeken, wilt u niet dat ze rondneuzen en vertrekken. In plaats daarvan wil je een blijvende indruk maken en hen aanmoedigen om terug te keren.


Leren hoe u uw website kunt optimaliseren voor conversies, vereist inzicht in de gebruikerservaring. Zoek uit hoe bezoekers door uw site navigeren, of ze naar beneden scrollen en hoe vaak ze op uw oproepen tot actie (CTA's) klikken.


Als iemand zich aanmeldt voor uw e-maillijst, kunt u op een later tijdstip contact met hem opnemen met aanbiedingen, incentives en meer. U kunt bezoekers ook aanmoedigen om u op sociale media te volgen, uw productpagina's te bezoeken en uw blogposts te lezen.


Door te profiteren van bestaand verkeer kunt u uw conversieratio verbeteren, omdat een hoger percentage van uw organische verkeer zal converteren. U weet op welk aanbod uw publiek zal reageren en hoe u dit op een aantrekkelijke manier aan hen kunt presenteren.